Activiteiten tijdens de verlichte proeverijen

Om u enig idee te geven wat u kunt verwachten tijdens de verlichte proeverijenroute, lichten we hiernaast een tipje van de sluier op. Door corona is het oorspronkelijke programma  in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn gewijzigd. Wat nog WEL MOGELIJK was, vindt u iets verder naar onderen. Op verzoek van velen zetten de deelnemers van de verlichte proeverijenroute Nieuwkoop-Alphen aan den Rijn de hele maand december de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand. Wie welke avonden de gevels aanligt, dat kan per adres verschillen, maar we gaan ervan uit dat dit vooral de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 19 tot 22 uur zal zijn. Op onze facebookpagina vindt u trouwens ook regelmatig berichten en geven we eventuele wijzigingen door.

UPDATES over de coronamaatregelen en wat dat voor deze verlichte proeverijenroute betekent leest u hier.

WAT WAS ER WEL MOGELIJK?
De deelnemende horecalocaties, musea en boerderijwinkel op de route zijn een aantal avonden te bezoeken. Hierna hun deelnemersnummer op de route met data. En een link naar de vroege ochtendwandeling met molen- en boerderijbezoek op 27 november.

1. De Zevensprong, Noordenseweg 23, Nieuwkoop
19 en 26 november
overdag: wandeling over het Jos Gemmekepad in natuurgebied Ruygeborg,
11.00.-16.00 uur: VVV Nieuwkoop verkoopt de routeboekjes en met korting het boek Nieuwkoop 750 jaar
16.00-18.00 uur: Polder- en/of het Schaatsen- en mutsenmuseum, ateliers van de aanwezige kunstenaars. Bij de musea is ook Nieuwkoop 750 jaar te koop.
11.30-20.00 uur: pannenkoekenrestaurant De Suikerhoeve

1. De Suikerhoeve, Noordenseweg 23, Nieuwkoop
overdag en avonden
11.30-20.00 uur: pannenkoekenrestaurant De Suikerhoeve

12. t.h.v. Kousweg 3, Zevenhoven
overdag en alle avonden
Balentuin. Kinderen van de Kindervakantieweek Zevenhoven schilderden op grasbalen hun favoriete eten, trekker en boerderijdier. Een leuk gezicht.

20. Boerderij De Vriendschap, Hogedijk 29A, Zevenhoven
overdag en alle avonden
Zelfbediening: ijsje vanuit de blokhut.

22. Boerderijwinkel familie Smit, Hogedijk 35, Zevenhoven
alle avonden
Verkoop van heerlijk Friberne varkensvlees van eigen erf. Vers ingevroren en verpakt in kleine hoeveelheden. Op zaterdag inloop van 10.00-15.00 uur.

25. Hoeve Kazan, Blokland 28, Nieuwveen
overdag op 19, 20, 26 en 27 november
Kleinschalig biologisch vleesveebedrijf met boerderijwinkel die op vrijdagmiddag en zaterdag open is. Achter op het erf is een nieuwe ronde stal in aanbouw voor hun Limousinvlees, met een bezoekersplatform.

Landgoed Ursula – zorgboerderij, A.H. Kooistrastraat 130, Nieuwveen
overdag maandag-vrijdag
09.30-15.30 uur. De bewoners van deelnemer zorgboerderij De Noordhoek aan de verlichte proeverijenroute werken op dit adres in het Parkpaviljoen. Laat u verrassen door het aanbod hier. Er is een bakkerij, kaarsenmakerij en cadeauwinkel Het Spinnenweb. In de Olifant zijn verse groenten en bloemen te koop.

44. Landwinkel Jan Nieuwenhuizen, Nieuwveenseweg 102, Zevenhoven
overdag en 19 en 26 november
Tot 20.00 uur. Voor al uw ambachtelijke streekproducten in kerstsfeer bijeengebracht. En natuurlijk is deze winkel ook in de week overdag (m.u.v. woensdag) open.

48. Zorgboerderij, Nieuwveenseweg 49, Nieuwkoop 
overdag 27 november
10.00-16.00 uur. Een gezellige winterfair. Er is muziek van de eigen gitarist en het koor “ Vrienden van het levenslied” uit Nieuwveen. In veel kraampjes zijn eigengemaakte houten producten te koop, die zijn gemaakt tijdens de dagbesteding. Ook is er een kadokraam en zijn verse bloemen en kerstkaarten te koop en natuurlijk iets voor de inwendige mens.

87. TaarTenTuin, Achtermiddenweg 10, Aarlanderveen
25, 26 en 27 november
18.00-20.00 uur. Deelnemende horecalocatie. Om gezellig je rondrit hier te starten. Op donderdag gaat de pizzaoven aan, op vrijdag is er maaltijdsoep uit de heksenketel en op zaterdag boerenfriet ++.

102. De Witte Gravin, Kortsteekterweg 12, Alphen aan den Rijn
overdag en alle avonden
Aan de oprit staat een melktap en automaat met Graafstroomkaas, huisgemaakte jammen, sappen, diverse yoghurts en meer. Ook ideeën voor een Sint- of kerstpakketje staan uitgestald. Bij de entree kun je proeven van een heerlijk blokje kaas.

Print Friendly, PDF & Email