De route van de verlichte boerderijen Zoeterwoude

Achter de verlichte boerderijgevels is gigantisch veel kennis aanwezig van bewoners over hun gebied. Deelnemers aan de verlichte boerderijenroutes willen die graag delen met de bezoekers aan ‘hun’ route. Daarom worden de aangelichte locaties beschreven in een handzaam boekwerkje. Met ook een overzicht van wat er op de opgenomen route te doen is en een routekaart.
We wensen u veel plezier bij het rijden van deze verlichte boerderijenroute en het bezoeken van de boerderijen, waar een bord met ‘welkom’ aan de weg staat. Belangstellenden die een kijkje komen nemen, wordt gevraagd om zelf goed zichtbaar te zijn. Zij kunnen alleen te voet of op de fiets de lichtroute volgen. Bezoekers kunnen de route van diverse kanten starten en op veel plaatsen een routeboekje verkrijgen.

De lichtroute Zoeterwoude is van 22 december t/m 1 januari 2023, van 19.00 tot 22.00 uur. De ongeveer negen km lange feeërieke lichtroute gaat langs heel oude boerderijen, boerenbedrijven maar ook voorbij enkele kerken, een molen,  een klooster en voormalige pastorie. Ook bruggen worden aangelicht. De route voert langs de Zuidbuurtseweg, het Korte Kerkpad, Noord Aa, Weipoortseweg, Ommedijkseweg, Molenpad, Noordbuurtseweg en het Watertje. Een kaartje op de site volgt later.
Op zes van de elf avonden zijn langs de route allerlei activiteiten: van film, toneel en exposities tot kunst, muziek en vertellingen. Onderweg zijn soep en drankjes verkrijgbaar, worden tal van (zuivel)producten van eigen bodem verkocht en vertellen boerenfamilies over hun bedrijf. Deze avonden zijn 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december. Met de kerstdagen en oud en nieuw zijn er geen activiteiten maar brandt wel de verlichting.

    

Print Friendly, PDF & Email